Jaskrawe warzywa dobre na wzrok

Chcesz mieć sokoli wzrok – jedz warzywa w jaskrawym kolorze. Z najnowszych badań amerykańskich naukowców wynika, że jedzenie takich warzyw jak marchewka, kukurydza, brokuły i groszek procentuje w późniejszym wieku.

Eksperci z Uniwersytetu Wisconsin przeprowadzili badania na grupie kobiet w wieku od 50 do 75 pięciu lat. Okazało się, że te, które w swej diecie często miały żółto-zielone warzywa miały znacznie lepszy wzrok, niż te, które jadły je tylko od czasu do czasu.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: